Yrittäjyyden ja autoilun juuret kylvettiin Pahkakankaan perheen sisaruksiin jo lapsena, kun isä Martti laittoi ensimmäisen kuorma-autonsa 1957. 9-henkisen lapsilauman keskellä tuli kunkin vuorollaan kokeilla polkimille ylettymistä.

Joukkoliikenneala vapautui Suomessa 1994. Veljeksistä Jari oli työskennellyt aikaisemmin metsurina ja pyöritti jätealan yritystä toisen veljensä Raimon kanssa. Tapani oli myös toiminut aiemmin metsurina ja hänellä oli lisäksi taksitoimintaa. Oli alun perin Tapanin ajatus lähteä linja-autoalalle. Tapani heitti huulta Jarille: ”Jos minä hommaan luvan, niin uskallatko laittaa linja-auton?”. ”Kyllä minä aina yhden linja-auton uskallan laittaa” vastasi Jari. Näillä sanoilla yritys sai alkunsa, kumpikin piti sanansa ja yritys perustettiin elokuussa 1995. Isä-Martti sanoikin viimeisenä elinvuotenaan, että ”pitikö hänen tämäkin nähdä”. Yrityksen nimeä haettiin pitkään ja Tapanin ehdottama Pahkakankaan Liikenne hyväksyttiin nimeksi.

Veljekset aloittivat liikennöinnin yhdellä käytetyllä linja-autolla, jonka korityöt ja verhoilut muutettiin nykyaikaisemmiksi. Linja-autolla ajettiin koululaisia ja tilausajoja. Tyhjästä yrittäjiksi lähteneillä veljeksillä eivät ensimmäiset kymmenen vuotta olleet mitään ruusuilla tanssimista. Oli hetkiä, jolloin he olisivat halunneet luovuttaa, mutta jossain oli kuitenkin aina toivon kipinä, joka kantoi eteenpäin vaikeina aikoina. Yrittäjyys kun oli saatu verenperintönä kummaltakin vanhemmalta; Martti-isän kuorma-autoilu ja Eila-äidin maatalousyrittäjyys. Mitään ei saatu lahjaksi, vaan ainoastaan eväät työn tekemiseen ja oppi siitä, että kun aikansa yrittää, ehkä myöhemmin menestyy. Tahto olla oman työnsä herra.

Kysynnän lisääntyessä toimintaa kasvatettiin. Jari hoiti ajoja kahdella linja-autolla Evijärvellä ja Tapani kahdella linja-autolla Teerijärvellä. Kilpailu alalla oli kovaa, mutta sitkeällä yrittämisellä Jari ja Tapani vakiinnuttivat asemaansa uutena alalle tulijana. Myöhemmin veljekset jakoivat yrityksen ja kumpikin jatkoi omien toimipisteittensä pyörittämistä.

Jari Pahkakangas jatkoi oman yrityksensä kehittämistä Evijärvellä. Kalustoa monipuolistettiin ja 2000-luvun alkupuolella pikkubussit yleistyivät. Alkuaikoina yritystoimintaa pyöritettiin kouluajoilla, reittiliikenteellä ja tilausajoilla. Myöhemmin mukaan tulivat myös palveluliikenne, kela-kuljetukset ja VPL-kuljetukset. Haluttiin rohkeasti kokeilla kaikkea uutta ja kalustoa räätälöitiin ikäihmisille ja liikuntarajoitteisille sopivaksi.

2010 vuoden alussa Jarin ja Irman lapset Jani ja Johanna olivat saaneet linja-autokortit ja Johanna oli suorittanut joukkoliikennelupakurssin 2008.

Vuonna 2013 yritys laajeni Seinäjoelle, kun seuraava sukupolvi, Johanna ja Jani Pahkakangas, ottivat vetovastuuta yrityksen kehittämisestä. Jani on nykyisin keskittynyt enemmän pyörittämään perheen toista yritystä, huolehtien sen vetovastuusta. Yritys alkoi tuottaa viidellä autolla Seinäjoen kaupungin tarjoamaa Seili- palveluliikennettä. Lisäksi ajettiin tilausajoja yritys- ja yhdistysasiakkaille sekä koulukuljetuksia-

Vuosi 2015 huipentui, kun Evijärven Yrittäjät palkitsivat Pahkakankaan Liikenne Oy:n vuoden yrittäjä palkinnolla. Seuraavana vuonna 2016 aloitettiin Seinäjoki - Vaasan lentoasema - Seinäjoki lentoasemaliikenne. Kurikassa aloitettiin palveluliikenteen tuottaminen vuonna 2018. Johanna Pahkakangas nimitettiin yrityksen toimitusjohtajaksi 2019.

Määrätietoisella ja ahkeralla työllä Pahkakankaan Liikenne Oy:stä on kehittynyt alueellinen vaikuttaja, jolle tunnusomaista on laadukas ja ihmisystävällinen palvelu. Pahkakankaan Liikenne Oy tuottaa monipuolisia kuljetuspalveluita laajasti Seinäjoella ja lähikunnissa. Yritystä kehitetään edelleen huomioiden eri asiakasryhmien erityistarpeet sekä nykyaikaisen kaluston myötä myös ympäristöystävällisyys. Yritys työllistää omistajien lisäksi 18 työntekijää.